10 dolog amit tudnod kell, ha laptopod van

2020-06-04 09:37:00

10 dolog amit tudnod kell, ha laptopod van!

 

  • A laptopokat legalább évente egyszer fizikálisan is karban kell tartani. Ilyenkor kipucoljuk belőle a koszt és lecseréljük a hővezető pasztát.
  • Adataink a gép háttértárán vannak, ami ha meghibásodik nem garantált adataink biztonsága. Érdemes nem csak a gépen tárolni a fontos adatokat.
  • Böngészés közben sok kis fájlt tárol a gépünk, idővel ez akár számottevő helyet is elfoglalhat a gépünkön. Érdemes használni a CCleaner nevű programot ezek eltávolítására.
  • Vírusok, nem szeretjük őket se a valóságban se a gépünkön. Amennyiben gyanús dolgok történnek a gépen vagy sok a felugró nem kívánt tartalom, érdemes letölteni a Malwarebytes nevű szoftvert. 14 napig ingyenes és eltávolítja a kártevőket.
  • Havonta egyszer merítsük le az akkumulátort. Ezzel növeljük az élettartamát. Az sem jó, ha mindig töltőn van gép és az sem, ha a polcra rakjuk az akkut.
  • Sokszor gépelés közben azt vesszük észre, hogy ugrik pár sort a kurzor. Ez azért van mert a kezünkkel hozzáérünk a touchpad-hoz. Így ha sokat írunk érdemes kikapcsolni a touchpad-ot amit a legtöbb esetben megtehetünk az FN és egy másik funkció billentyűzet egyidejű lenyomásával.
  • A laptopunk fontos része a szellőző nyílás, ha olyan felületen használjuk a gépet ahol nem tud kiáramlani belőle a meleg levegő akkor lelassul, leáll, idővel tönkre is mehet. Figyeljünk ennek szabadon hagyására.
  • Amikor dolgozunk vagy kikapcsolódáshoz használjuk a gépünket, hajlamosak vagyunk folyadékot tenni a gép mellé. Ami egy hírtelen mozdulat után a gépre ömölhet. Érdemes figyelni, hogy kellő távolságba helyezzük el a gépünktől a fogyasztani kívánt folyadékot.
  • Higiénia, a laptopot használjuk mindig, akkor is ha betegek vagyunk, vagy evés közben, ha izzad a kezünk vagy bármilyen helyzetben. Bizony érdemes időnkét takarítani a billentyűk közötti részt. Ezt ajánlott szervizben végeztetni, így nem okozunk kárt a gépben.
  • Különféle programokat találunk az interneten amik azzal kecsegtetnek, hogy gyorsítják gépünket, optimalizálják a Windows-zunkat, stb… Ezeknek nem szabad bedőlni, csak a problémákat hozzák magukkal, lassítják a gépet.
     

A felsoroltak közül a legtöbbet jó, ha szakember végzi. Így nem lesz baja a gépünknek és adataink is biztonságban maradnak. Egy ilyen karbantartás alkalmával gyorsulni fog a gépünk és élettartalma is növekedni fog. Hozd el hozzánk a laptopod és hagyd ránk a „piszkos munkát”. Gépedet maximum 1 napra kell a szervizben hagynod.

 


 

Megrendeléshez vagy további információért keress minket elérhetőségeinken vagy az üzletben

 

Megtalálsz minket a facebookon is: Szarvas Számítástechnika Kft. 

Kérdésed van? Hívj minket még ma! +36-70-625-11-11Hívjon minket még ma!

 

 

 

Forrás: SzarvasSzámtech



Vissza...