Otthoni Easy Konfiguráció Tesztje

2017-10-13 13:01:00

Otthoni Easy Konfiguráció tesztje:
 

ATX midi ház, 420W tápegység, Asus H81M-K alaplap, Intel G1840-es processzor, 4gb ddr3 memória, 1TB Toshiba merevlemez, LG dvd-író. Ezekből az alkatrészekből áll egy Otthoni Easy Konfiguráció.

Így néznek ki az alkatrészek, összerakva az asztalon. Tesztelésre készen.

Easy számítógép Easy konfiguráció

 

Itt a World of Tanks játék beállítási panelja látható, HD felbontásban (1366 x 768 ) teszteltük. A beállításokat alacsonyra vette a játék mivel egy ilyen gép "nem" játékra való. A videókártya a processzorba integrált Intel HD, nem vártunk tőle sokat. Az eredmény viszont meglepő volt.
 

wot teszt wot beállítások

 

Ezekkel az alacsony beállításokkal, HD felbontásban akadásmentes volt a játék. Stabil 50-60 FPS-t produkált a gépezet. Így mondhatjuk, hogy online játékra is megfelelt az alap összeállításunk. Kollégánk sokat játszik a játékkal és abszolút élvezhető minőségű volt a teljesítmény elmondása alapján.

 

wot teszt 2 wot teszt 3

 

További tapasztalatok a géppel kapcsolatban:

  • Csendes volt, terhelés alatt is. Két ventillátor felelős a hűtésért, az egyik a tápban található egy 12cm-s venti. A másik a processzor hűtő ventillátor, ami az integrált vga-t is hűti. Egyikkel sem volt probléma, leterheltség melett.
  • Háttértár tekintetében az 1TB elegendőnek tünik. Ráfér sok játék, film vagy fotó. 2017-ben már az adatátviteli sebessége: 100-110 MB/sec kevésnek mondható, mivel már az SSD-k elég elterjedtek. Egy SSD a HDD-vel szemben kb.500 MB/sec sebességel dolgozik. De mivel ez egy alap konfiguráció, ezért nem írtunk bele SSD-t. Természetessen a bővítésre van lehetőség, így a merevelemez mellé bekerülhet egy 120GB SSD, ami nagyából 20.000 Ft-al emeli a költségeket. 
  • A gép jól teljesített netes szörfölés közben is, egyszerre 5-6 oldalt nyítottunk meg Google Chrome böngészőben. A processzor 43%-ig lett kihasználva, a memória pedig 50%-os kihasználtságon futott. Az egyik oldal egy youtube videó volt, hiszen ki ne hallgatna zenét böngészés közbe. A többi pedig hírportál és facebook oldalak voltak.
  • Office alkalmazásokhoz egyaránt megfelel a gép, legyen szó Word, Excel vagy Access-ről.

Konklúzió: A gép megfelel egy család otthoni ígényeinek. E-mailekhez, On-line befizetésekhez, tanuláshoz vagy böngészéshez tökéletes választás. Abban az esetben pedig, ha belekóstolnánk a játékok világába elegendő erőforrás áll rendelkezésünkre. Ár érték arányban nagyon is jónak mondhatjuk a maga 69.000 Ft bruttó árával. 2 év garanciát kapunk az alkatrészekre és ha bővíteni akarjuk a gépet sok lehetőségünk van rá. További memóráit rakhatunk bele, vagy különálló videókártyát és a fentebb említett SSD-t. Így még évekig van potenciál a gépünkben.

Itt találod a terméket.

 Üdvözlettel: a Szarvas Számtech csapata.

 

 

Forrás:



Vissza...