Otthoni Easy 2.0 Konfiguráció Tesztje

2017-10-13 14:18:00

Otthoni Easy 2.0 Konfiguráció tesztje:
 

ATX midi ház, 420W tápegység, Asrock H110M-HDV alaplap, Intel G3930-es processzor, 4gb ddr4 memória, 1TB Toshiba merevlemez, LG dvd-író. Ezekből az alkatrészekből áll egy Otthoni Easy 2.0 Konfiguráció.

Így néznek ki az alkatrészek, összerakva az asztalon. Tesztelésre készen.

Easy 2.0 számítógép Easy 2.0 konfiguráció

 

Itt a World of Tanks játék beállítási panelja látható, HD felbontásban (1366 x 768 ) teszteltük a játékot. A beállításokat alacsonyra vette a játék mivel egy ilyen gép "nem" játékra való. A videókártya a processzorba integrált Intel HD 610-es. Alig vártuk vajon a G1840-es processzorban lévő sima Intel HD videókártya után vajon mit tud ez az újabb generációs kártya. Nem csalódtunk :) 
 

wot teszt wot beállítások

 

Ezekkel az alacsony beállításokkal, HD felbontásban akadásmentes volt a játék. Stabil 90-100 FPS-t produkált a gépezet. Ergo, ha valakinek kedve támad lehet kisérletezni a beállításokkal mivel bőven van tartalék a 610 Intel vga-ban.

 

wot teszt 2 g3930 wot teszt 3 g3930

 

További tapasztalatok a géppel kapcsolatban: ( kb, mint az alap G1840-es konfignál)

  • Csendes volt, terhelés alatt is. Két ventillátor felelős a hűtésért, az egyik a tápban található egy 12cm-s venti. A másik a processzor hűtő ventillátor, ami az integrált vga-t is hűti. Egyikkel sem volt probléma, terhelt állapotban sem. (Mint az alap G1840-es konfignál)
  • Háttértár tekintetében az 1TB elegendőnek tűnik. Ráfér sok játék, film vagy fotó. Mai viszonylatban az adatátviteli sebessége (100-110 MB/sec) kevésnek mondható egy SSD-hez képest (4-500 MB/sec). Viszont mivel ez egy alap konfiguráció, ezért nem írtunk bele SSD-t. Természetessen a bővítésre van lehetőség, így a merevlemez mellé bekerülhet egy 120GB-os SSD, ami nagyából 20.000 Ft-al emeli a költségeket. ( mint az alap G1840-es konfignál)
  • A gép jól teljesített normál internetezés közben is, egyszerre 5-6 oldalt nyítottunk meg Google Chrome böngészőben. A processzor 30%-ig lett kihasználva, a memória pedig 50%-os kihasználtságon futott. Az egyik oldalon egy youtube videó futott, hiszen ki ne hallgatna zenét böngészés közben. A többi pedig hírportálok és facebook oldalak voltak.
  • Office alkalmazásokhoz egyaránt megfelel a gép, legyen szó Word, Excel vagy Access-ről.

Konklúzió: A gép megfelel egy család otthoni ígényeinek. E-mailekhez, Online befizetésekhez, tanuláshoz vagy böngészéshez tökéletes választás. Abban az esetben pedig, ha belekóstolnánk a játékok világába elegendő erőforrás áll rendelkezésünkre. Az alap géphez képest 9.000 Ft-tal drágább (78.000 Ft), ami nem nagy különbség. Cserébe viszont erősebb videókártyát kapunk és ddr3 memória helyett ddr4-est. A garancia 2 év az alkatrészekre és ha bővíteni akarjuk a gépet sok lehetőségünk van rá. További memóriát rakhatunk bele, vagy különálló videókártyát és a fentebb említett SSD-t. Így még évekig van potenciál a gépünkben.

Itt találod a terméket.

Kérdésed lenne? Vagy szeretnél kiszállítást kérni? Kattints ide az elérhetőségeinkhez. 

 Üdvözlettel: a Szarvas Számtech csapata.

 

 

Forrás:



Vissza...