Hogyan gyorsítsuk meglévő számítógépünket?

2018-10-11 13:57:00

Hogyan gyorsítsuk meglévő számítógéped?


Belassult szeretett számítógéped? Pedig csak netezésre és e-mailezésre használod, néha megnézel egy két filmet rajta és ennyi. Mit tehetsz?


A válasz egyszerű: egy eszközt kell kicserélni a számítógépedben és még némi karbantartást elvégezni, utána felismerhetetlen gyorsulást fogsz tapasztalni. 

Az eszköz amit cserélni kell az a hagyományos merevlemez (hdd). Ezt egy memória alapú tároló egységre cseréljük ki aminek a neve SSD. Ennek az adatátviteli sebessége 5-szöröse a hdd-hez képest. Ahhoz, hogy valóban kényelmes legyen a csere egy az egyben áttesszük az operációs rendszert az új tárolóra. Így megmarad minden adat, beállítás, jelszó, kedvencek, mentés stb... Amit ilyenkor elvégzünk még a gépen az egy általános karbantartás, lecseréljük a hővezető pasztát a processzoron és a videókártyán. Valamint kipucoljuk belőle a port, szöszöket. Ezáltal is növekszik a gép teljesítménye és halkabb is lesz működés közben. 

Mennyibe kerül ez?
 

Az ár attól függ főleg, hogy mekkora SSD-re van szükséged. Ennek meghatározására azt vesszük figyelembe, hogy mire használod a géped és jelenleg mennyi adat van rajta. Az állapotfelmérés ingyenes (azért van rá szükség, hogy meggyőződjünk arról, hogy az általunk javasolt változtatások megérik-e számodra).

120GB SSD esetén 18.000 Ft (ebben benne van az új ssd ára, a beszerelés, a rendszer és az adatok teljes átrakása és a karbantartás)

240GB SSD esetén 24.000 Ft (ebben benne van az új ssd ára, a beszerelés, a rendszer és az adatok teljes átrakása és a karbantartás)

480GB SSD esetén 34.000 Ft (ebben benne van az új ssd ára, a beszerelés, a rendszer és az adatok teljes átrakása és a karbantartás)

 

Mennyi időt vesz igénybe? 
 

2 munkanapra szoktunk egy ilyen bővítéses karbantartást elvállalni. Sűrgős esetben felár ellenében megoldható, hogy 1 munkanap alatt elkészüljön.

 

Bónusz lehetőség:
 

A régi merevlemezt állapotától függően akár tovább lehet használni adattárolásra. 3000 Ft ért adunk hozzá egy külső USB-s házat, amibe belehelyezve a régi HDD-t tulajdonképpen egy nagy pendrive-ot (külső hdd-t) kapunk. Érdemes kihasználni, így lesz egy biztonsági mentésre alkalmas eszközünk és mégse a kukába landol a régi eszköz. 


Szeretném, mit kell tennem?
 

Gyere el hozzánk (1182 Budapest, Üllői út 527., a Zila Kávéházzal szemben vagyunk), időpontot nem kell foglalni. Hétköznap 9:30-tól 18:30-ig várunk téged, ha csak hétvégén érnél ide akkor pedig szombaton 9:00-tól 12:00-ig várunk. 

Ha kérdésed lenne, fordulj hozzánk bizalommal. Kollégáim szívesen válaszolnak a felmerülő kérdésekre és segítenek a megoldásban. 

 

Forrás: https://szamitogep-szerviz-18.hu/kapcsolat



Vissza...