10 dolog amit utálok benned

2020-07-01 09:35:00

10 dolog amit utálok benned

 

lassú a laptopom

Lassú! Miért ilyen lassú az indulás? Miért tölt ennyit a laptopom? 

 

2020-ban a legtöbb esetben egy fő alkatrész tehet a laptopod lassúságáról. Ez nem más mint a merevlemez. A hagyományos HDD-t érdemes SSD-re cserélni. Így akár 5x gyorsabb indulást érhetünk el. Szervizünkben nem csak az alkatrészt cseréljük le, de mindezt úgy oldjuk meg, hogy megmarad minden adat, jelszó, beállítás. Költségeket tekintve kb. 23-27 ezer forintra kell számítani. Szeretnéd, hogy gyorsabb legyen az indulás és menet közben is minden ablak azonnal nyíljon meg?
Kattints ide és kérj időpontot! A Bevizsgálás ingyenes!

 

 

Melegszik, de mégis lefagy?!
Nem is csinálok semmit extrát a gépen, mégis tűz forró. Miért?


Nagyon forró a laptop már pár perc elteltével, pedig még csak most kapcsoltam be. Ennek bizony a legtöbb esetben 2 oka van. Az egyik, hogy koszos a hűtése a laptopnak. A másik pedig, hogy a hővezető paszta kiszáradt. Egyetlen megoldás, hogy fizikális karbantartásra kell vinni a laptopot! Mint az autóknál az olajcsere. A hangos ventillátor és a gyors melegedés a figyelmeztető jel, ha figyelmen kivül hagyjuk bizony "ráfázunk". A gépek 90%-a túlmelegedés miatt hibásodik meg, ilyenkor sokszor már gazdaságtalan lenne a javítása, így cserélhetjük le a laptopot. A megoldás mindössze egy pár ezer forintos, szakszerviz által végrehajtott fizikális karbantartás.
Kattints ide és egyeztess időpontot, hogy laptopod gondtalan használhasd tovább.
 

Olyan törékeny, pedig vigyázok rá. Mi a megoldás?


Sokszor hoznak be hozzánk laptopokat törött zsanérral, betört kijelzővel, repedt burkolattal. Bizony van mikor a megelőzéssel elkerülhettük volna a problémát. Itt is a fizikális karbantartás a megoldás. Ennek több oka is van. A túlmelegedett laptop műanyag elemei bizony repednek, szétmálanak, így a műanyag burkolatba ágyazott felfogatások is kitörnek. Ilyenkor szokott szétnyílni az alsó és a felső burkolati elem. Továbbá a mozgatás során a kis csavarok is meglazulnak, nem csak a külsők, hanem a belső rögzítő csavarok is. Ezek tovább rontanak a helyzeten, hiszen a felnyitás és a lehajtás során mozognak a felfogatások. Idővel pedig kitörnek a helyükről. Egy burkolati elem csere bizony nem olcsó, ha egyáltalán kapni a laptopunkhoz még. Tehát a megoldás itt is a karbantartás.
Szeretnéd? Kattints ide, keress minket.


 

Már megint a felugró ablakok, megörülök!
Mit tegyek?


Még el sem indult a géped, de már kéretlen ablakok ugrálnak fel? Idegen nyelvű üzenetek érkeznek a jobb alsó sarokban? Van megoldás. A netes szörfölések során bizony könnyű összeszedni néhány vírust. Amik idegesítő tulajdonságuk melett még veszélyesek is. Amint ilyesmit tapasztalunk érdemes foglalkozni a problémával. Amennyiben van megfelelő vírusirtó program a laptopunkon akkor futtassunk egy teljes ellenőrzést, ha ez nem oldja meg. Akkor érdemes szakértőhöz fordulni. Fontos, hogy ha valamit telepítünk a gépre, vagy felugrik egy ablak olvassuk el mit is fogadunk el. Így előzhetjük meg, hogy kéretlen program kerüljön a gépünkre. 
Segítségre van szükséged a probléma megoldására? Fordulj hozzánk bizalommal.

Nem indul a gép. Nem baj, a családi képek úgyis a D meghajtón vannak…


Bizony abban a hamis tudatban léteznek sokan, hogy adataik biztonságban vannak. Azzal, hogy nem a C meghajtón tároljuk a számunkra fontos képeket, dokumentumokat, csak az első lépést tettük meg az adatbiztonság érdekében. Ebben az esetben egy esetleges újratelepítés során könnyű dolgunk van az adatokkal, hiszen a C törölhető. De mi van, ha meghibásodik a háttértár? Ilyenkor bizony nem csak a C meghajtónak lesz baja, hanem a D-nek is. Számos veszély les még adatainkra. Vírusok, fizikális meghibásodás stb... De akkor mi a megoldás? A biztonsági mentés a felelőségteljes megoldás. Rendszeres biztonsági mentés egy olyan eszközre amit kizárólag csak erre a célra használunk! Nem is drága egy ilyen külső tároló egység. 10-20 ezer forintért kapunk már 500-1000 gb külső HDD-ket, amik a célnak megfelelőek.
Szükséged lenne egy külső tárolóra? Vagy csak kérdésed lenne? Keress minket nyugodtan. Kattints ide

Már megint mindjárt lemerül, pedig még 20 perc van a kedvenc filmemből. Hogyan óvjuk meg az akku élettartamát?


Akár fél év alatt is tönkre lehet tenni egy új akkumulátort. Pedig egyszerű lenne vigyázni rá. Nincs más dolgunk mint, hogy használjuk. Azaz ne legyen mindig töltőn a laptopunk. Heti 1x használjuk akkumulátorról is a gépet. Ezzel "tornáztatjuk" az akksit. Az se megoldás, hogy kivesszük a gépből és felrakjuk a polcra. Ezzel dupla hibát követünk el, tönkre megy az akksi is és a gépben lévő kis cr2032-es gomb elem is hamar lemerül. Tehát annyi dolgunk van, hogy használjuk. Ezzel növelhetjük az élettartamát a laptop akkunak.
Amennyiben szeretnél egy új akkumulátor a laptophoz keress minket. Kattints ide.

Dolgoznék, de ugrál az a fránya kurzor. Megoldás?


Sok ügyfelünk keresett meg minket azzal a problémával, hogy gépelés közben elugrik a kurzor. Ennek nagyon egyszerű oka van. Amikor gépelünk a laptopon a kezünkkel hozzáérünk a touchpad felületéhez, így arébb ugrik a kurzor amivel még kattintunk is. Így lesznek kuszák a sorok. A megoldás nagyon egyszerű. A laptopokon van egy funkció gomb, az FN és az F billentyűk egyikén pedig láthatunk egy kis ikont ami egy touchpad-ot ábrázol. Eme billentyűk egyszerre való lenyomásával ki illetve be tudjuk kapcsolni a touchpad-ot. Néha, erre külön gomb található a laptopon, olykor pedig a touchpad bal felső sarkán kell duplán koppintani a ki / be kapcsolásához. 
Kérdésed lenne? Szívesen válaszolunk. Kattints ide az elérhetőségeinkért.

„Olyan drága vagy”. Tényleg 2 évente le kell cserélnem a laptopom egy vagyonért?


A válasz nem. Egy jól megválasztott laptop 5-6 évig megfelelő társ lehet a munkában vagy a kikapcsolódásban. Ehhez igazából annyi dolgunk van csak, hogy megbízható szakértői segítséggel válasszuk ki a megfelelő készüléket. Az akciós, olcsó, nem biztos, hogy a legjobb választás. De bizony az se mindegy, hogy hol vásároljuk. Ahogyan gyógyszert is a gyógyszertárban vásárolunk, úgy laptopot is érdemes számítástechnika üzletben beszerezni és beüzemeltetni. Így lesz is kihez fordulni, ha kérdésünk van, vagy ha bármilyen probléma lenne a készülékkel. Nem csak pénzt, hanem időt, energiát és esetleges bosszúságot sporolunk meg. 
Munkatársaim segítenek kiválasztani a megfelelő laptopot, több mint 20 év tapasztalat segíti őket. Keress minket. Kattints ide.

Sose tudom mire van szükségem! Hogyan válasszak gépet?


Ahogy az előbb is elmondtuk, a legfontosabb, hogy szakértői segítséggel válasszunk. Egy laptopnak rengeteg technikai paramétere van. Amik jó esetben téged szolgálnak és a pénztárcádat. Ezzel arra akarunk kilyukadni, hogy sokszor felesleges extrákkal vásárolnak gépeket emberek. Vagy épp, hogy hátráltatja őket a felhasználás során az általuk kiválasztott eszköz. Így valóban meg lehet utálni a laptopunkat. Hiszen nem csak drága volt, de még használni se jó. Ezt úgy kerülhetjük el, ha elmondjuk, hogy mire szeretnénk használni a laptopot egy szakértőnek. Ő pedig a rutin és tapasztalatok alapján ajánlj egy nekünk megfelelőt. Fontos szempontok: teljesítmény, méret, kijelző felbontás, tárkapacitás, üzemidő, stb...  
Gyere el hozzánk és válasszuk ki együtt milyen laptop ideális a számodra. Ígérjük nem fogsz csalódni. Kattints ide elérhetőségeinkért.

Utálom, hogy nem is utállak :) 


Tulajdonképpen, minden amit utáltunk a laptopunkban arról vagy mi tehetünk vagy egy korábbi rossz döntésünk. Hiszen, ha tudjuk, hogy mire van szükségünk és ráfordítjuk a megfelelő időt akkor egy szeretnivaló társat kapunk. Akinek azért még szüksége van törődésre, de ezt mindig meg is hálálja. 

Legyen neked is ilyen laptopod. Segítünk benne. Keress minket. Kattints ide.


 

Forrás:



Vissza...