2020-as Őszi IT hírek

2020-10-15 13:12:00

2020-as Őszi IT hírek

 

  • Pandémia és az IT szektor: 2020-as évi világméretű CoVid-19 járvány az IT szektorra is jelentős hatással volt / van. Vajon mit éreznek ebből a felhasználói szinten? A sok "home office", távoktatás miatt megnövekedett az érdeklődés az "olcsó" laptopok és kiegészítők iránt. Az év elején szinte minden értelmes árban lévő webkamera elfogyott és év közben a belépő szintű, jó ár/érték aranyú laptopok is. Mit látunk most? Év végére a szektor nem fogja utolérni magát, pláne, hogy még nem is látjuk a dolgok végét. Ami biztos, eddig egy 20-30%-os drágulást látunk az átalg felhasználói szinten a laptopok terén. Ez igaz az új és a használt prémium kategóriára is. Cégünk igyekszik kiszolgálni a vásárlói igényeket. A javaslatunk, hogy ha bárki tervezi karácsonyra laptop beszerzését, ne várjon vele sokáig. 
     
  • Eszközkarbantartás: ne feledjük a jelenlegi eszközeinket elvinni egy "wellnes" napra a bevált szervizbe. 35% - 40%-al növekedett az átlagos képernyőidő az idén. Mit jelent ez? Ennyi idővel használjuk többet otthoni gépünket / laptopunkat. Érdemes rászánni pár ezer forintot a fizikális és szoftveres takarításra, hogy ne legyen probléma velük.
     
  • Több monitor / kevesebb mozgás: sajnos a sok munka / online tartalom fogyasztás és játék során hajlamossak vagyunk elfeledkezni a mozgásról. Amennyiben nincs lehetőségünk kültéri mozgásformát végezni, úgy keressünk egy otthon végezhető tornát. Nagyon sok kreatív megoldást találtak a számunkra kedvenc edzőtermeink és gyógytornászaink, hogy ezen időszakban is tudjon mozogni minden korosztály. 
     
  • A kapcsolattartás fontossága: bizony egy pár perces Skype, Facebook, Viber, Whatsapp ... videó hívás lehet, hogy valakinek a nap fénypontja tud lenni. Sokan vannak otthon egyedül és keveset találkoznak másokkal. Ne feledkezzünk el róluk és használjuk a technika adta lehetőségeket. Tényleg csak pár perc, de mégis milyen sokat jelenthet :)
     
  • Végszó: Ha bárkinek IT problémája van, keressen minket bátran. Igyekszünk segíteni. Jó egészséget kívánunk Mindenkinek! 
Forrás:



Vissza...