FPS vadászat!

2016-02-11 18:05:00

FPS vadászatra fel! 


Akadozik a játék, de nem akarod lecserélni a géped? Ezeket próbálhatod meg!  
 

  • Első feladatunk felmérni a helyzetet. Megnézni, mennyi memória van a számítógépedben és ebből mennyit használ maga az Operációs rendszer. A vezérlőpultban a rendszer ikon alatt meg is tudhatjuk, hány GB memóriánk van, a feladatkezelő megnyitásával pedig azt, hogy ebből jelenleg mennyit használ fel rendszerünk. (A feladatkezelőt megnyithatjuk úgy, hogy a start menüre kattintunk jobb egérgombbal vagy CTRL + ALT + DELETE billentyűkombinációval. Mindezek utána látjuk, hogy mennyi szabad RAM kapacitásunk van. 1-2GB nem árt, ha van, ezek elegendőek az egyszerűbb On-line és régebbi 3D-s játékok futtatásához. Amennyiben nincs 1-2GB szabad memóriánk, akkor érdemes bővíteni a rendszert. Találkoztunk olyan esettel is, ahol 6GB RAM volt a számítógépben, de csak 3,25GB hasznosult, mert az operációs rendszer 32bit-es verzió volt.  Ilyenkor 64bit-es operációs rendszert kell telepíteni, hogy gépünk ki tudja használni a 6GB memóriát. Érdemes rá odafigyelni, ezt is kiírja a rendszernél, hogy hány bit-es a op.rendszerünk.
  • A második körben nézzük meg a videokártyát. Ezt is a rendszernél, az eszközkezelőben tudjuk megnézni. Fontos, hogy az operáció rendszerhez való legfrissebb illesztőprogram legyen telepítve. Ezeket letölthetjük a megfelelő oldalakról, ha Nvidia akkor http://www.geforce.co.uk/drivers , ha Ati/Amd akkor http://support.amd.com/en-us/download és ha Intel akkor https://downloadcenter.intel.com/ . 
  • Windows 7 esetén plusz teljesítményt tudunk nyerni, ha kikapcsoljuk az AERO-funkciót. Ez az átlátszóság a start menünél és az ablakoknál. Legegyszerűbb módja, hogy az asztalon jobb egér gombbal kattintunk és a megjelenítési beállításoknál a Windows 7 alap témát választjuk (basic).
  • Vannak programok, amik tudnak nyerni nekünk pár képkockát másodpercenként, ilyen például a Razer Game. Booster: http://www.razerzone.com/cortex/game-booster . Egy kis időt rá kell szánni és regisztrálni is kell a razer oldalán, de az 5-10 percnyi ráfordított idő megéri.
  • A játék beállításokra is oda kell figyelni. Sokat segíthet, ha kikacspoljuk az élsimítást (antialiasing). Próbáljunk meg a számítógépünkhöz megfelelő felbontást kiválasztani, amin még szépen fut az aktuális játék.  
  • Okozhatja még az akadozást túlmelegedés, ennek orvosolásáról a napokban írt cikkünkben olvashattok bővebben.
    http://szamitogep-szerviz-18.hu/blog/clean_szamitogep_kezelese

Reméljük sokatoknak tudtunk segíteni, hogy jobban fussanak a kedvenc játékaitok. 

Forrás: http://szamitogep-szerviz-18.hu/blog/



Vissza...