Mi várható az IT piacon? Bitcoin - Covid19

2021-02-19 14:01:00

Mindenki BitCoint bányászik? Nem gyártanak új videókártyákat?

Hova lettek az új Gamer laptopok?

Miért kerül egy középkategóriás videókártya 2-szer annyiba?

Mikor is áll ez helyre? Mire lehet számítani a következő pár hónapban? 

 

Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesznek fel nekünk nap mint nap. Ennek okán született ez a cikk.

Utánajártunk amennyire csak lehet, hogy mi is lesz itt?.!

 
  • Jelenleg a nagykerekben videókártya hiány van. Ez azt jelenti, hogy az elérhető "csúcs kategóriás kártya az a 1650 GTX 4GB kártya amit tavaly év végén még 64.000 jó magyar forintért megkaptunk. Igen ám, csakhogy most majdnem a dupláját kérik érte. 2000-es vagy 3000-es szériát jelenleg szinte lehetetlen beszerezni és ha véletlenül előkerül pár darab akkor is irreális áron akarják értékesíteni. Ezek a jelenségek hatással voltak a használt piacra is. Mindenki felárazta a használt kártyáját és felrakta valamilyen adok veszek platformra ... megint csak irreális áron. A JAVASLATUNK a következő: amennyiben lehetőség van rá, ne vegyünk most videókártyát. Várjuk meg ameddig normalizálódik a helyzet. Ha nem tudunk várni, mert most kell az a kártya / gép, akkor pedig csak is garanciával vásároljunk és nézzük meg nagyon az ár/érték arányt. Kérdezzünk meg egy hozzáértőt mi a véleménye az adott ajánlatról. 
  • Az országban és lassan a teljes régióban hiánycikk lett a szép állapotú olcsó használt laptop is. A beszállítók és a gyártók is arra tippelnek, hogy valamikor a nyáron lesznek ismét elérhetőek a bruttó 100.000 ft alatti megbízható / szép készülékek. JAVASLATUNK: vigyázzunk a meglévő készülékre, ne mulasszuk el a karbantartást.

    kapcsolódó cikkeink: A 10 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz „gépezés” közben. / Hogyan tartsuk karban a számítógépünket, hogy ne melegedjen túl és ne menjen tönkre idő előtt?
  • A Gamer laptopok is kezdenek eltűnni? Nem azért ez így teljesen nem igaz. Jelenleg azokat a szériákat vásárolják fel amikben a 3000-es szériás videókártyák vannak. Ez talán azért nem túl nagy probléma mert amúgy se az az árkategória amit itthon csak úgy kapkodnak az emberek. Így hát megvagyunk a szerényebb (de amúgy mindenre is elég) "régebbi" szériás megoldásokkal. 
  • BITCOIN? Miért is ne. Miért is ne? Nagyon sokan jöttetek be hozzánk az elmúlt pár héten, hogy szeretnétek n+1 db videókártyát és egy ehhez megfelelő konfigurációt, mert így vagy úgy bányászni szeretnétek. Egyetlen javaslatunk van a témában: tessék utána olvasni az interneten szakértői fórumokon. Tájékozódni mi fán terem ez a bitcoin bányászat. Mennyi áramot fogunk vele fogyasztani, hogy fogjuk lehűteni a kártyákat / szobát .... .... .. . Mindezek és ezentúl még jó sok információ begyűjtése után nincs is más dolgunk, mint hogy szerezzünk pár olyan kártyát amit jelenleg nem lehet kapni. Szóval szerintünk, ha eddig nem foglalkoztál crypto valuta bányászattal akkor ne most állj neki.
  • Szerintünk a következő pár hónapban drágulni fognak a részegységek és használt / új laptopok árai is jó esetben stagnálnak, de inkább drágulásra lehet számítani. A beszállítókkal való tárgyalások során arra jutottunk, hogy Július lehet a vízválasztó hónap az IT piac szempontjából. 
  • Amit lehet megoldunk és beszerzünk, illetve igyekszünk tartani a nálunk megszokott korrekt ár / érték arányú termékeket. Ha úgy gondoljuk inkább lebeszélünk Téged vagy más alternatívát ajánlunk. Egy biztos, ha IT problémád van itt találunk rá korrekt megoldást! 


Kérdésed lenne? Szükséged lenne valamilyen Tech cuccra? Keress minket bátran.

Elérhetőségeinkért:  >>> kattints ide <<<

Egyedi ajánlatainkért jelentkezz facebook csoportunkba, ezt pedig >>> ide kattintva <<< teheted meg.

Forrás:



Vissza...