Google Chrome Tippek

2016-02-16 15:37:00

Google Chrome Tippek és trükkök.


Hogyan használjam a böngészőt? 

 

  • Tartalom nagyítása és kicsinyítése egyszerűen. Amennyiben egy weboldalon kicsi a szöveges tartalom és kényelmesebb lenne nagyítva olvasni, akkor  a CTRL billentyű lenyomva tartásával és az egér görgő fel - le mozgatásával tudjuk ezt állítani a kedvező méretre. (A böngésző jobb felső sarkába megjelenik egy kis ablak amin %-ban látjuk mennyire nagyítjuk vagy kicsinyítjük az oldalt.)
  • Inkognitóablak?  A Chrome jobb felső sarkába találunk 3 vízszintes vonalkát, ha ezekre kattintunk lejön a menüsor. Itt találjuk meg az "Új inkognitóablak" funkciót. Amikor ezt használjuk a böngésző nem menti el a jelszavakat és a keresési előzményeket. Ez azért hasznos, ha egy idegen gépen nézünk meg valamit vagy jelenetkezünk be egy oldalra, ekkor a böngésző nem ment semmi adatot rólunk. 
  • Google translate. A Chrome böngészőnél beépített funkció a Google Translate. Amikor jobb egér gombbal kattintunk bármely weboldalon felajánlja a " Fordítás Magyar" nyelvre funkciót. Hasznos dolog, ha egy adott témában külföldi oldalakat böngészünk. 
  • Bezártunk egy oldalt véletlenül, de szeretnék visszahozni. Ctrl + Shift + T billentyű kombinációval visszahozhatjuk a bezárt oldalt abban a formába amiben az előbb bezártuk.
  • Google profilok alkalmazása. A beállítások személy résznél új korlátozott fiókokat rendelhetünk hozzá a böngészőhöz. Ennek pl akkor vesszük hasznát, ha a gyerek is használja a böngészőt. Ilyenkor érdemes bizonyos tartalmakat tiltani és korlátozni a funkciókat. Erről bővebben itt tudtok informálódni: (https://support.google.com/chrome/answer/3463947?hl=hu)
  • Szeretnénk megnyitni egy új linket és a mostanit megtartani? Amennyiben a görgővel kattintunk a linkre, akkor az új ablakban nyílik meg és a mostani weboldal is nyitva marad.

Bízunk benne, hogy a mai napon is hasznos tippeket tudtunk adni nektek. Kellemes böngészést. 

Forrás: http://szamitogep-szerviz-18.hu/blog



Vissza...