Kutyahideg hozta, számítógép teszt (olcsobban, nagyobb SSD-vel az Év végére)

2019-11-11 12:44:00

Asztali számítógép 88.000 ft-ból, Mire is elég egy ilyen gép?
 

91000 Ft-os Számítógép

A számítógép összeállítása: Intel G4900 processzor, Asrock H310M-HDV/M.2 alaplap, 4GB Crucial DDR4 2400 mhz, 240GB WD Green SSD, ASUS DVD-író, Aqprox 500W tápegység, Deepcool Smarter pc-ház. 88 ezer magyar forintért, mire elég mindez?
 
alkatrészek

Az alaplapi külső csatlakozási lehetőségeket nézve szinte mindent megkapunk, amire 2019-ben szükségünk lehet. HDMI csatlakozó, USB 3.0, Gigabit-es hálózati csatlakozó és a jó öreg d-sub (ha még régi monitorunk van). Belső csatikat tekintve is elmondható, hogy 2019-ben ez abszolút megfelel minden elvárásnak. 1151-es foglaltba helyezhetjük bele processzorunkat, 2db DDR4-es memória foglaltot kapunk, és ami a személyes kedvencem, az M.2. csatlakozási felület. Sokat beszéltünk az SSD - HDD viszonyról, de most essék szó az M.2. SSD és a sima SATA3 SSD-ről. A "sima" ssd 450-500 mbps sebességet tudnak, addig az m.2.-es változatok 2800-3400 mbps sebességet érnek el. További előny, hogy így nem foglalnak ki egy sata csatlakozót se. Kapunk még pár pci-expressz csatlakozót a videókártyának és az esetleg plusz bővítő kariknak. 
 
alkatrészek2

A házat nézve, megkapjuk felülre is az USB 3.0-ás előlapi csatit és a szokásos fejhallgató és mikrofon be és kimenetet. Belsejét tekintve egy igényes, jól szerelhető házat kapunk, ahol odafigyeltek a tervezőasztalon minden pici részletre, amit egy szerelő elvárhat egy pc-háztól. Intel-éktől kapjuk a jól bevált gyári hűtőt, ami elégnek bizonyul a G4900 procihoz. Halk és nem melegszik terhelés alatt se. Crucial 4GB 2400 mhz ram modul, alapnak mondható, de elég lesz ezen a szinten mindenre. A jelenlegi memóri árak melett az alap számítógép összeállításba nem fért bele a 8 gigabájtos változat.
 
tesztek

Mit mondanak a tesztek? Processzor teljesítményt tekintve eléri egy 4 magos 775-ös Quad proci szintjét, vagy egy 4.generációs i5-ös laptop processzorét. (Ez egy elég erős átlagnak mondható, egy átlagos felhasználásnál.) Videó teljesítményt nézve egy régi nagy kedvenc a 9800 GTX szintjét említenénk meg, aminek még igen nagy tápigénye is volt. Kis túlzással mondhatjuk azt, hogy egy 2009-es csúcs számítógép teljesítményét kapjuk meg 2019-ben. 
 

 

Értékelés: Ajánljuk!  2019-ben eljutottunk odáig, hogy a jelenleg legolcsóbban kapható új asztali konfiguráció elég lehet minden átlagos igényre. Sebességét tekintve gyorsnak mondható, 23 másodperc-es indulási idejével. Az SSD-nek köszönhetően villámgyorsan tudunk böngészni a neten, vagy éppen szöveges fájl szereksztések és táblázatok szerekesztése közben sem kell a gépre várni. Kikapcsolodás tekintetében a HDMI csatlakozóval egyszerűen köthejük ki a TV-re a gépünket egy filmnézés vagy játék idejére. A videóteljesítmény lehetővé teszi, hogy akár egy World of Tanks játékot futtasunk a gépen. Ésszerű választás, ha nem akarunk százezreket elkölteni, mégis a későbbiekre jó bővítési lehetőségeket ad nekünk egy ilyen összeállítás.

 

 

 

Forrás: #



Vissza...