Nyár eleji nagy karbantartás!

2019-06-03 11:08:00

Nyári túlmelegedésHozd el hozzánk Laptopod, előzzük meg a bajt!

Nyáron  hatványozottan fontos, hogy használat közben a készülékünk a megfelelő módon tudjon hűlni. A koszos, elhanyagolt gépek többsége nem bírja ki a hőségben, és tönkremegy. Ilyenkor kockáztatjuk adataink biztonságát és bizony komoly költségbe is verjük magunkat. Ezt egy módon lehet megeleőzni: az pedig a pár ezer forintos éves karbantartás. Ne várd meg míg tönkremegy, hozd el ma! 


Részletesen is leírtuk nektek, hogy mi is történik ilyenkor.

 

Várunk Mindenkit, hétköznap 9:30 -tól 18:30 ig. Megtaláltok minket az Üllői út 527-es szám alatt. 

 

 

Hívj minket még ma! +36-70-625-11-11Hívjon minket még ma!

 

 


Hogyan tartsuk karban a számítógépünket,
hogy ne melegedjen túl és ne menjen tönkre idő előtt?


Az örökzöld téma, amit nem lehet eleget hangsúlyozni.

 

Nézzünk rá pár konkrét példára:videó kártya túlmelegedés

​Első képünkön egy komolyabb MSI videókártya látható. Jól kivehető, hogy a lamellák közé elég nagy mennyiségű finom por telepedett le. Ez több szempontból is probléma. Mivel a levegő nem tud áthaladni a hűtő lamellák között így a kártya túlmelegszik, akár elérheti a kritikus ~100-110 fokot is. Ettől a kártya ventillátora egyre gyorsabban pörög ami egyrészt nagyon hangos másrészt hamar tönkre is megy. A legrosszabb eset, hogy úgy túlmelegszik a kártya, hogy a chip alatti pontforrasztások elengednek és meghibásodik a kártya. Mindezt két módon előzhetjük meg. A kártya takarításával és a chip valamint a hűtőborda közötti hővezető paszta cseréjével. 

 

hővezető paszta kiszáradása

Mit látunk a következő képen? Egy alaplapon elhelyezkedő processzort és a tetején, a már megszáradt hővezető pasztát. Itt is ajánlott a paszta cseréje! Ha 1-2 évente ez nem történik meg, akkor a processzor túlmelegszik, ami a számítógépünk lassulásához vezet és a ventillátor ami a hűtésért felelős magas fordulaton fog pörögni. Ha maga a gép nem is nagyon poros, akkor is érdemes megnézni a cpu és a hűtőborda közötti pasztát, mivel idővel teljesen kiszárad és az előbb említett problémákat okozza gépünk működésében.  

 

 

notebook elkoszolódása

Térjünk át a laptopokra. A jobb oldali képen egy szétszedett notebook látható. Az alaplap és a rajta elhelyezkedő hűtőborda. A ventillátort ebben az esetben ki kellett szedni, hogy a jól látható szöszös, összeállt port ki tudjuk tisztítani a eszközből. A hordozható gépek esetében veszélyesebb dolog, ha elhanyagoljuk a karbantartást. A legtöbb laptopból egy helyen áramlik ki minden hő és ha ez az út elzárodik, akkor a forró levegő a laptopon belül kering. Ezzel minden alkatrészre veszélyt jelent. Tönkreteheti az alaplapot, a videókártyát, a ventillátort. Akár magára a merevlemezre is hatással lehet a túlmelegedés, így adataink is veszélyben lehetnek az elkoszolódás miatt.

Az eszközöket tanácsos szakszervízben takaríttatni. Asztali gép esetében 2000ft - 3000ft-ba kerül, hordozható gépek esetén a szerkeztétől függően 4000ft - 5000ft közötti összeg. Szervízünkben pár óra alatt elkészülünk számítógéped karbantartásával és ajándékba kapsz egy ingyenes állapotfelmérést is, ahol ellenőrizzük a merevlemez fizikai állapotát. Valamint a gépedet szoftveresen is átvizsgáljuk. 

Hívj minket még ma! +36-70-625-11-11Hívjon minket még ma!

Forrás: https://szamitogep-szerviz-18.hu/blog/hogyan-tartsuk-karban-a-szamitogepunketVissza...