Tavaszi nagytakarítási akció!

2016-02-17 22:36:00

Március elsején, Kedden 10 órától - 17 óráig átvett asztali számítógépek takarítása ingyenes!
 



2016.03.01. Tavaszi nagytakarítási akció! 


Miért hozd el a géped? Írtunk erről pár napja egy részletes cikkben:
 

Nézzünk rá pár konkrét példára:

​Első képünkön egy komolyabb MSI videókártya látható. Jól kivehető, hogy a lamellák közé elég nagy mennyiségű finom por telepedett le. Ez több szempontból is probléma. Mivel a levegő fizikálisan nem tud áthaladni a hűtő lamellák között így a kártya túlmelegszik, akár elérheti a kritikus ~100-110 fokot is. Ettől a kártya ventillátora egyre gyorsabban pörög ami egyrészt nagyon hangos másrészt hamar tönkre is megy. A legrosszab eset, hogy úgy túlmelegszik a kártya, hogy a chip alatti pontforrasztások elengednek és meghibásodik a kártya. Mindezt két módon elözhetjük meg. A kártya takarításával és a chip valamint a hűtőborda közötti hővezető paszta cseréjével. 

 



Mit látunk a következő képen? Egy alaplapon elhelyezkedő processzort és a tetején, a már megszáradt hővezető pasztát. Itt is ajánlott a paszta cseréje! Ha 1-2 évente ez nem történik meg, akkor a processzor túlmelegszik, ami a számítógépünk lassúlásához vezet és a ventillátor ami a hűtésért felelős magas fordulaton fog pörögni. Ha maga a gép nem is nagyon poros akkor is érdemes megnézni a cpu és a hűtő borda közötti pasztát, mivel idővel teljesen kiszárad és az előbb emlitett problémákat okozza gépünk müködésében.  

 

 



Térjünk át a laptopokra. A jobb oldali képen egy szétszedett notebook látható. Az alaplap és a rajta elhelyezkedő hűtőborda. A ventillátort ebben az esetben ki kellett szedni, hogy a jól látható szöszös összeállt port ki tudjuk tisztitani a eszközből. A hordozható gépek esetében veszélyesebb dolog, ha elhanyagoljuk a karbantartást. A legtöbb laptopon egy helyen áramlik ki minden hő és ha ez az út elzárodik, akkor a forró levegő a laptopon belül kering. Ezzel minden alkatrészre veszélyt jelent. Tönkreteheti az alaplapot, a videókártyát, a ventillátort, akár magára a merevlemezre is hatással lehet a túlmelegedés. Igy adataink is veszélyben lehetnek az elkoszolódás miatt. 

 

 

Hogyan fog zajlani ez az akció?

  • a számítógépeket (2016.03.01) reggel 10 órától vesszük át és másnap (2016.03.02.) szerda reggel 10 órától lehet elvinni őket az üzletből.
  • csak a 2016.03.01.-én 10 és 17 óra között behozott asztali számítógépekre vonatkozik az akció. 
  • az akció csak asztali számítógépekre vonatkozik, laptopokra nem!
  • magánszemélyek maximum 2, cégek maximum 4 asztali számítógépet hozhatnak.
  • igény esetén ingyenes állapotfelmérést készítünk számítógépedről, kérlek jelezd kollégáimnak az átadáskor, hogy élsz-e ezzel  az további ingyenes lehetőséggel. 
  • várunk minden kedves leendő és régi Ügyfelünket.

​Induljon tisztán a 2016-os tavasz!

Üdvözlettel: a Szarvas Számítástechnika csapata.

 

 

Forrás: http://szamitogep-szerviz-18.hu/blog/clean



Vissza...