Tavasz - Technika - Sport

2016-03-07 00:37:00

 

A technika és sport találkozása
 

Ma már mindenkinek természetes, hogy telefonján eredeti funkciója mellett fényképez, chat-el, netezik és még sok más funkciót használ. Ezek között  több olyan hasznos alkalmazást találunk, melyek az egészséges életmódot segítenek betartatni velünk. Eszközeinkhez már kapcsolhatók olyan okos eszközök (pl. okos órák), melyek mérik akár pulzusunkat, ezzel is segítve minket adatokkal. Az okos telefonok rendelkeznek GPS követő rendszerrel, melyekkel megnézhetjük pontosan mekkora távot tettünk meg egy esetleges futás alkalmával.
Az alkalmazások többsége minden operációsrendszer típuson megtalálhatók. A következőkben olyan applikációkkal fogunk megismerkedni, melyeket később akár a mindennapok során használni fogtok.

A legtöbben edzésként futni járnak, mely az egész testet megmozgatja. Erre találjuk a legtöbb alkalmazást.


Nike Running+ 
 

A Nike-ról mindenkinek a sportos ruházatok, cipők és a futás jut eszébe. A Nike ezért egy ingyenesen elérhető alkalmazással kedveskedik a felhasználóknak. Ellentétben a legtöbb programmal, ennek nincs Pro változata, az összes funkció azonnal elérhető. A program telepítése után regisztráció szükséges, de ez összesen 2 percet vesz igénybe. Az alkalmazásba  belépés után megadhatjuk személyes adatainkat, illetve ha rendelkezünk Google-s fiókkal, a Google Fitnesz alkalmazáson későbbiekben nyomon tudjuk követni, melyik nap mennyit futottunk és mennyi idő alatt. A facebook segítségével versenyezhetünk ismerőseinkkel és teljesíthetünk kihívásokat is. Érdemes kipróbálni. 

Runtastic Running & Fitness
 

A Runtastic alkalmazás sokaknak ismerős lehet, mivel egyes telefonokon már előre telepítették ingyenes változatát, illetve egyes okos órákhoz ajánlott alkalmazásként tüntetik fel. Itt egyesen Facebook vagy Google fiókunkkal regisztrálni tudunk. A program érzékeli pulzusunk külső eszköz segítségével, illetve a futás végén megnézhetjük a pontos útvonalat, merre is futottunk. Természetesen a a Pro változatban sokkal több funkció megtalálható, de az alap alkalmazás is kiszolgál minket.

Az alkalmazás elérhető IOS és Android termékekre egyaránt.

 

Endomondo
 

Sokak által kedvelt alkalmazás, mivel Facebookon egyből megosztható mennyit is teljesítettünk aznap, ezzel elismerve a többség tiszteletét. 
Az ingyenesen elérhető alkalmazás szintén nem a teljes verziójú, de mint a Runtastic-nál, itt is elegendő lehetőség közül tudunk választani. Az alkalmazáson belül már itt megtalálható olyan kiegészítő program, mely segít az egészséges táplálkozásban.

Az alkalmazás elérhető IOS és Android termékekre egyaránt.

 

Kalóriák számlálása:


Az okos telefonok világában egyre könnyebb kiszámolni, mennyi kalóriát vittünk be szervezetünkbe, ebből mennyi hasznosul és mennyi az amit a szervezetünk elraktároz. Erre már rengeteg program készült, az első helyen viszont mind az App Store-ban, mind a Google Play áruházban a Yazio - Kalóriaszámláló áll.
Az alkalmazás megnyitásakor több lehetőség közül választhatunk: fogyás, hízás és súly megtartás. Beállíthatjuk napi szokásainkat, céljainkat. 
A bejelentkezés után megadhatjuk az általunk fogyasztott ételek nevét, mennyiségét. Ami fontos, hogy az alkalmazás megköveteli az internet kapcsolatot, hiszen az ételek listáját folyamatosan bővítik, frissítik. Hasznos alkalmazás lehet mindenkinek, aki életmódváltáson gondolkozik, vagy csak egy kis segítségre szorul betartani a kitűzött céljait.

Az alkalmazás elérhető IOS és Android termékekre egyaránt.

 

 

Forrás: http://szamitogep-szerviz-18.hu/blog



Vissza...