Ha most nem gondoskodik a villámvédelemről, később bánni fogja

2016-06-20 16:17:00

Ha most nem gondoskodik a villámvédelemről, később bánni fogja

 

Ha nem akarjuk, hogy elektronikai eszközeink tönkremenjenek, ideje előre gondolkoznunk és óvintézkedéseket tennünk.

Miért kell odafigyelni?

Egy direkt villámcsapás több millió voltot képes generálni és több százezer Ampert. Épületeken, elektronikai eszközökön súlyos károkat tudnak okozni, akár tüzet is, valamint egy villámbecsapódás a 2km-es körzetében is tönkre tud tenni elektronikai eszközöket.

számítógép belső részei is kis feszültségről üzemel, ráadásul a komputerek nem csak a villamos vezetéken, hanem a hálózati csatlakozón keresztül is sérülhet villámvédelem nélkül.

Módszerek a baj megelőzéséért

  • Az első, de elég macerás módszer az az, hogy vihar esetén a kábeleket kihúzzuk, viszont ez nem véd a hirtelen lecsapó villámoktól. Mégis azt ajánlják, hogy mindent húzzunk ki ilyenkor: laptop töltőt, tv-t, tv antennát, telefont, telefonkábelt, hifitornyot.
  • Olyan túlfeszültség-védőt kell választani, ami majdnem minden eszközt lefed és véd
  • Olyan szünetmentes tápegységet válasszon, amelybe további akkumulátorok is elhelyezhetők, hogy növelni lehessen a kulcsfontosságú eszközök működési idejét.
  • Használjon energiagazdálkodási szoftvereket
  • Olyan energiaellátás segítő eszközt használjon, ami nem csak az áramlökések ellen véd, de szabályozza a feszültséget is
  • Csatlakoztathatjuk őket túlfeszültség védőkhöz, így ki se kell húzni őket.

Mindenképpen figyeljen oda és tegyen óvintézkedéseket, hiszen nem csak eszközeit, de saját magát és családját is megvédheti a váratlan kellemetlenségekről.

Forrás: http://laptop-szerviz-18.hu/blog



Vissza...